[hovedside] - - [italia] - - [bilder]    
Vingel Singers
- i Riva del Garda!


 


Vi vant klasse A1 i Italia!
Vingel Singers brukte første del av påsken på konkurranse i Riva del Garda i Italia på den tiende "Concorso Corale Internazionale". Konkurransen er en del av Musica Mundi.


Koret utenfor en av kirkene i Riva del Garda.

Vi meldte oss på i B-klassen, men ble flyttet til A-klassen på bakgrunn av innsendte lydopptak.

Vingel Singers vant A1 med 24,50 poeng. På andreplass kom Chamber Choir of the Academy of Music fra universitetet i Sarajevo.

Vi kom også på andreplass i sakral klasse (kirkemusikk) bak det norske damekoret Embla.Området rundt Riva del Garda er vakkert med spisse høyreiste fjell på alle kanter.

Vi fikk noen venner også i Italia. Vertskapet på Leon D'Oro i gamlebyen var fantastisk vennlige og vi fikk lov til å synge så mye vi ville!

Siste kvelden var noen av oss ute på restauranten til Hotel Vittoria. Under "Photo Gallery" og "Marzo 2008" ligger det bilder av oss.

En trang gate i gamlebyen i Riva.


Dette er en stor scene og en stor kirke!


Vi fikk en diplom fra hver klasse. I tillegg fikk vi en stor pokal og en diplom som sa at vi var klassevinnere: "Vincitore di categoria" og en pengepremie.

Dømming:
Internasjonale korkonkurranser dømmes etter et sinnrikt system der dommere gir fire forskjellige karakterer for hver sang. Det er fem dommere og gjennomsnittet utgjør karakteren du får.

Kor som ikke er av internasjonal klasse får 0 poeng! 0 - 10 poeng er internasjonal klasse (bronse), 10 - 20 poeng er god internasjonal klasse (sølv) og 20 - 30 poeng er meget god internasjonal klasse (gull)!

(A1 er A-klassen for blandakor, A2 er mannskor og A3 damekor. I tillegg fantes B-klasser, S-klasse for sakral musikk og G-klasser for aldersbestemte kor.)